Zorg dat jouw boodschap bijblijft door middel van visual storytelling

Welk verhaal of welke boodschap wil jij overbrengen? Zorg dat de kern van jouw verhaal overkomt en mensen raakt én bij blijft door visual storytelling in te zetten. Wij maken gebruik van visual storytelling om door middel van tekeningen een verhaal te vertellen. Beelden en vooral tekeningen blijven veel beter hangen dan alleen een stuk tekst of audio. De combinatie van horen en zien maakt dat de boodschap beter overkomt en wordt opgeslagen in onze hersenen. Visueel communiceren komt tegemoet aan de behoefte van mensen aan duidelijkheid en inzicht. Ze willen weten waarom ze iets doen en waar het bedrijf waar ze voor werken voor staat. Visual storytelling zorgt ervoor dat je verhaal en je boodschap bijblijft en wordt doorverteld. Vertel bijvoorbeeld een verhaal aan de hand van een praatplaat of poster. Of verbeeld je verhaal in een zakelijk prentenboek, een getekende explainer video of whiteboard animatie. Benieuwd naar de mogelijkheden van visual storytelling? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!
Neem contact op  
 
 visual storytelling
 

Zo werkt visual storytelling voor jouw boodschap

Met visual storytelling gaan wij altijd eerst terug naar de basis. Waar sta je voor en waar wil je heen? Weten waarom je bezig bent is bepalend voor het gehele proces. Wij zijn jouw gids en loodsen je door het gehele proces heen. Daarbij doen wij wat nodig is om van informatie tot een boeiend verhaal te komen. Vervolgens gaan wij op zoek naar het echte verhaal dat je wil vertellen. Uit welke elementen bestaat het? Wat is de focus van je verhaal en in welke vorm komt jouw boodschap het meeste tot zijn recht? Het antwoord op deze vragen bepaalt of wij bijvoorbeeld gebruik gaan maken van getekende animaties of andere visuele communicatiemiddelen. Dit is dus een kwestie van keuzes maken, bouwen en schaven totdat wij de juiste structuur en opbouw vinden. Op het gebied van empathie, inhoud en perspectief moet met visual storytelling alles in balans zijn. Laat je woorden vertalen naar een heldere getekende weergave door direct een afspraak in te plannen!
Bel ons
 
     visual storytelling  

Het visualiseren kan beginnen!

Zodra er een helder verhaal staat, kan het visualiseren beginnen. Door middel van visual storystelling creëren wij middels tekeningen een wereld waarmee jouw boodschap overkomt en bijblijft. Wij luisteren naar je, blijven vragen stellen, leven ons in en puzzelen net zo lang tot wij het visuele beeld voor ons zien. Vervolgens maken wij een schets en delen deze met jou. Zo werken wij samen naar het eindproduct toe. De kern wordt zichtbaar in een gedeeld beeld met een stukje emotie. Dat is waarin de kracht ligt van visual storytelling. Wil jij ervoor zorgen dat jouw verhaal en boodschap bijblijft en wordt doorverteld? Laat ons jouw boodschap visueel maken in video, beeld of print! Neem direct contact op om de mogelijkheden te bespreken.  

Contact opnemen