Let op! Birgit Smit | visual storytelling is nu Lumiworks!
Ga naar www.lumiworks.nl

 

Training zakelijk tekenen

Zakelijk tekenen wordt steeds meer de norm. Want praten en schrijven zijn tegenwoordig niet meer genoeg om je punt te maken of gehoord of gezien te worden. Dingen zijn groot, complex of weinig aansprekend. Met zakelijk tekenen, kun je informatie duidelijk, krachtig en zichtbaar maken. Hapklaar. Dat heeft niets te maken met creativiteit. Ik ga geen kunstenaar van je maken, maar geef je een functionele skill waarmee je jouw informatie op een veel effectievere manier kan overbrengen.

training zakelijk tekenen birgit smit, groep deelnemers

Leer zakelijk tekenen!

Geef jezelf een extra manier van uitdrukken. Een praktische dag vol tips, trucs en inspiratie. Leuk én nuttig! In deze training neem ik je mee in de belangrijkste basisvaardigheden zoals lijnen, vormen, iconen, concepten, typografie, figuren, expressie en kleur. Maar ook luistervaardigheden, organisatie en lay-out komen uitgebreid aan bod. Alles komt samen in je eigen praktijkopdracht waarmee we de dag afsluiten.

Je leert van elke lijn die je zet en steekt veel op van hoe anderen het aanpakken. Aan het eind van de dag heb je een stevige basis en kun je zelf bepalen op welke manier je het graag wil gaan toepassen. Bijvoorbeeld een roadmap, praatplaat, templates, sketchnotes, whiteboard animatie of een visuele samenvatting.

Heb je er al zin in? Vorm een groep van minimaal 6 personen (collega's, vrienden, familie) en stuur mij een e-mail met wie, wanneer en hoe lang (6 uur, 3 uur, 1,5 uur). Ik stuur je binnen 24 uur een offerte. In de offerte vind je ook de locatie-vereisten, zodat je een passende ruimte kunt vinden. Ik reis door heel Nederland (voorkeur voor OV-bereikbaar maar geen vereiste).

FAQ

Deze training zakelijk tekenen is nuttig voor iedereen die te maken heeft met informatie begrijpen, onthouden of delen. Je hebt geen specifieke kennis of achtergrond nodig en kan volledig blanco binnenwandelen. Ook als je denkt dat je geen greintje creativiteit bezit.

Het zijn zeker niet alleen trainers en coaches die baat hebben bij zakelijk tekenen. In de afgelopen jaren heb ik alles voorbij zien komen, van beleidsmedewerkers, teamcoaches, communicatiemedewerkers, projectleiders, studenten, adviseurs, tot management, zzp'ers, beleidsmedewerkers, procesondersteuners en onderwijzers.

Iedereen is welkom!

De prijs per persoon is afhankelijk van de grootte van de groep. Hoe groter de groep, hoe lager de per-persoonprijs, aangezien deelnemers in kleine groepen op meer individuele begeleiding kunnen rekenen. Ter indicatie: Een dagtraining in een kleine groep kost 295 Euro per persoon, een dagdeel in een grote groep kost 110 Euro per persoon (ex. btw).

Vraag vrijblijvend een algemene offerte op via info@birgitsmit.com. Heb je al een datum op het oog, vraag dan een specifieke offerte aan en vermeld datum, duur (dag, dagdeel, inspiratie), (verwacht) aantal deelnemers en locatie.

Een basic kit met Neuland markers is inbegrepen voor elke deelnemer. Upgrade naar meer uitgebreide kit is mogelijk, en ook de kleuren van de markers kunnen aangepast worden (bijvoorbeeld in de huisstijlkleuren van de organisatie).

De training wordt verzorgd door Birgit Smit. Na een carriere in content, communicatie, consultancy en sales, maakte zij in 2012 de switch naar zakelijk tekenen en visual storytelling.

Met haar 10 jaar ervaring in live graphic recording, whiteboard animatie en het maken van praatplaten, roadmaps en vele andere visuele projecten, weet ze werkelijk iedereen te enthousiasmeren en aan het zakelijk tekenen te krijgen!

Je ontdekt stapsgewijs wat de elementen van zakelijk tekenen zijn en hoe je ze kunt toepassen. Je ervaart dat je met simpele lijnen krachtige tekeningen kunt maken.

Ook zal je merken dat je op een andere manier naar informatie gaat kijken. Dat de manier waarop je informatie brengt, impact heeft. Daarnaast besteden we ook aandacht aan luisteren, hoe je informatie ontvangt en gericht kunt filteren.

Door al deze onderdelen te doorlopen en tegelijkertijd toe te passen, doe je in korte tijd heel praktische ervaring op.

Je ontvangt een uitgebreide set van professionele Neuland markers en andere benodigdheden in een light, base of pro kit.

De informatie die gedurende de dag voorbij komt, vind je terug in een compacte hand-out. Alle tekeningen die je maakt, en eventueel overgebleven vellen op je flip-chartblok, mag je allemaal mee naar huis nemen.

De training zakelijk tekenen kan overal in Nederland op locatie verzorgd worden, mits de ruimte geschikt is:

  • Voldoende ruimte waarbij deelnemers solo of in duo's aan een flip-over, tafel  of aan de muur kunnen werken terwijl zij voldoende zicht op de trainer hebben.
  • Voldoende flip-over papier aanwezig. Voor een dagdeel: 8 vellen per persoon, voor een dag: 12 vellen per persoon).
  • Groot scherm met HDMI- aansluiting (beeld en geluid)
  • Minimaal 1 flip-over voor demonstratie-doeleinden.

Na bevestiging via e-mail is deelname vastgelegd.

- Tot 21 dagen voor de uitvoeringsdatum, kan de deelname kosteloos geannuleerd worden.
- Bij annulering minder dan 21 dagen voor uitvoeringsdatum, wordt 25% van het totaalbedrag gefactureerd.
- Bij annulering minder dan 7 dagen voor uitvoeringsdatum, wordt 50% van het totaalbedrag gefactureerd.
- Bij annulering minder dan 48 uur voor uitvoeringsdatum, wordt 75% van het totaalbedrag gefactureerd.
- Ongeveer 2 weken van tevoren is duidelijk of er voldoende deelnemers zijn om de training door te laten gaan. Je ontvangt dan de intake en details voor deelname.
- Factuur wordt na afloop verstuurd en dient binnen 2 weken voldaan te worden.
- Birgit Smit | Visual Storytelling behoudt zicht het recht voor om de opdracht op elk moment te annuleren in het geval van ernstige gezondheidsklachten of voorvallen buiten mijn controle die de opdracht onuitvoerbaar maken. Passende oplossing in overleg.

training zakelijk tekenen birgit smit, groep
workshop training zakelijk tekenen birgit smit, schetsen opdracht
training zakelijk tekenen birgit smit, samenwerken concepten
workshop training zakelijk tekenen birgit smit, iconen tekenen

Ervaringen

Birgit Smit is gepassioneerd “visualisator”. De workshop Flip-over tekenen die ik bij haar volgde was goed voorbereid en omvatte in één middag de essentie van het maken van een goede flip-over. Achteraf kregen we een compacte ‘hand-out’ mee met daarin de belangrijkste symbolen en tips. Echt een leuke workshop en een must voor een ieder die beter visueel wil communiceren!

Fulco, Project Coaching, procesmanagement & projectbeheersing

De flip-over workshop is een echte aanrader! Compact, motiverend en inspirerend. En als je denkt 'dat kan ik nooit!' dan lukt het toch! Veel oefeningen en handige tips. Na afloop krijg je prachtige stiften mee naar huis om na de workshop eindeloos door te blijven oefenen

Marjan, Adviseur

Op 7 juli heb ik een flipover workshop gevolgd bij Birgit Smit. De workshop werd gehouden in De Comice in Harmelen. Een prachtige rustige lokatie in Harmelen. Gedurende de hele dag heeft Birgit ons meegenomen in het visueel weergeven woorden. Lekker speels en ongedwongen bezig zijn met stiften en een vel papier in een ongedwongen en leuke sfeer. Birgit liet mij inzien dat niet alles perfect hoeft. Een mooie eyeopener voor mij. Birgit weet waar ze het over heeft en mooi dat zij een aantal jaren geleden haar hart heeft gevolgd en nu haar kennis kan overdragen. Het is zeker de moeite waard om deze workshop te volgen om nog duidelijker je boodschap over te brengen. Voor mij smaakt het in ieder geval naar meer en ga dan ook lekker aan de slag om te oefenen met de simpele basistechnieken! Thanx Birgit!

Ben, Trainer & coach