Let op! Birgit Smit | visual storytelling is nu Lumiworks!
Ga naar www.lumiworks.nl

Zoek je naar een (andere) manier om informatie effectiever over te brengen?

Neem contact op

Je bereikt me telefonisch het makkelijkst tussen 10 en 12 uur.
Een Whatsapp-bericht (zie button rechts onderin) kan natuurlijk altijd.

 

Birgit Smit

Visualizer

Telefoon

0629350848

Birgit Smit is zakelijk tekenaar met meer dan 9 jaar ervaring. Bel, mail of Whatsapp voor informatie over visuals, posters, whiteboard animatie of training zakelijk tekenen.

Wie

Mijn naam is Birgit, 40 jaar oud, gevestigd in Uithoorn. Ik ben visualizer. Al meer dan 9 jaar vertaal ik informatie naar zakelijke tekeningen die makkelijker zijn te begrijpen, onthouden en delen. 

Mijn achtergrond ligt in content, communicatie en consultancy. Daar leerde ik gericht luisteren en de ruis van de kern te onderscheiden. In 2013 kwam visueel werken op mijn pad en gooide ik het roer om. Sindsdien verveel ik me nooit meer. Elke opdracht geeft me de mogelijkheid om heel snel diep in nieuwe materie te duiken en dat eigen te maken. En ook in het vak zelf, ben je nooit uitgeleerd.


Waarom

Ik doe dit werk omdat al mijn talenten hierin samenkomen. Gericht kunnen luisteren, informatie razendsnel verwerken, de kern en structuur zien in een berg aan informatie en het verbeeldingsvermogen om iets te creëren wat nog niet bestaat.

Maar ik doe dit werk ook omdat ik iets wil bijdragen aan onderling begrip. Ik mijn studiejaren en op kantoor, merkte ik keer op keer hoe ontzettend belangrijk communicatie is. Dat het situaties kan maken of breken als men elkaar niet begrijpt, of elkaar denkt te begrijpen maar er heel verschillende beelden bij heeft.
Toen ik zakelijk tekenen ontdekte, zag ik dat dit het ontbrekende puzzelstukje was. De schakel die mensen kan verbinden. Door de informatie uit de hoofden te halen en visueel te maken, zíé je waar je het over hebt. En dat maakt alle verschil.

Er is veel behoefte aan duidelijkheid en begrip in deze drukke en complexe wereld. Want je kunt prachtige betogen houden, zeer volledige documenten schrijven, en toch komt vaak het verhaal niet over. Of je staat voor een groep, maar ziet mensen voortdurend afdwalen of merkt dat ze de boodschap niet volledig meekrijgen. Hoe trek je die aandacht en houd je het vast? Met zakelijke tekeningen zorg je dat het aanspreekt, binnenkomt en bijblijft.

Wat mij betreft, is mijn werk over een jaar of 10 overbodig omdat zakelijk tekenen dan de norm is en iedereen deze vaardigheid beheerst. Vergeleken met 10 jaar geleden, gaat het al hard de goede kant op, dus wie weet :)

Feedback

Ben je beginnend visualizer en worstel je ergens mee? Of heb je een training zakelijk tekenen gevolgd en ben je benieuwd hoe je tekeningen nog beter kunnen? Aarzel dan niet en neem contact op, dan geef ik je graag feedback op je tekening! Geen kosten, gewoon omdat ik het leuk vind om mensen verder op weg te helpen.

"Geen situatie is hetzelfde, en dat is juist zo mooi"

0

jaar

HBO Media & Informatie-management
0

jaar

Europees vrijwilligers-werk
0

jaar

in loondienst (3 functies)
0

jaar

Zelfstandig visualizer

Mijn verhaal